|koerier| 2 / 2017

Creatieve opdracht

Door omstandigheden start de cursusreeks CREATIEF ONTWERPEN later deze maand, en wel op dinsdag 31 januari 2017. Voor diegenen die niet konden starten of maar bleven twijfelen is dit goed nieuws. Je kunt nog steeds instromen want er zijn nog plaatsen.
Bijzonder is ook om te vermelden dat deze cursus twee opdrachten heeft waar aan wordt gewerkt. De ene is wat groter en fictief als opdracht. Daar wordt dan ook met name onderzocht hoe je creatief zou kunnen omgaan met zoiets, welke mogelijkheden er zijn op dat gebied en hoever je kunt gaan. Het scherpt je geest en brengt je naar het puntje van je stoel. De tweede opdracht is de benadering van een particuliere tuin (zie foto), van een jong gezin, gelegen aan de rand van een bos. Hier wordt locatie en programma van eisen gegeven en dien je als ontwerper de mogelijkheden te onderzoeken wat op deze bijzondere locatie gerealiseerd zou kunnen worden. Neen, daar helpt geen zichtlijn of prairiebeplanting, dit is het echte werk: het pure ontwerpen. Maar dan wel ‘out of the box’, ‘anders’, ‘bijzonder’, ‘inspirerend’. De eigenaresse is zelf ontwerpster, dus dat maakt het extra uitdagend om voor haar (en haar gezin) een creatieve benadering te vinden waarin alle programmapunten toch verwerkt kunnen worden. Natuurlijk zit zij ook in de jury...
Vraag snel de studiegids aan en lees je in: info@ontwerpinstituut.nl.


 

De Ontwerptafel

Op maandag 20 maart zal de volgende aflevering van De Ontwerptafel plaatsvinden, en |het ontwerp instituut| is zeer trots dat deze dag begeleid zal worden door tuin- en landschapsarchitecte Loes Lijmbach. Zij zal aan alle zes de ontwerpers die een tekening of probleemstelling presenteren een reactie geven om ze te helpen in hun werk. Het is dus niet zaak om je ontwerp enkel voor te leggen en goed te laten keuren, maar om een vraagstuk waar je mee zit aan haar voor te leggen. Ook de vijf andere ontwerpers kunnen reageren of door Loes Lijmbach uitgedaagd worden mee te denken over een oplossing. Een echte atelierdag dus. Een aantal mensen kan als ‘toeschouwer’ aanwezig zijn, maar die mogen zich niet moeien met de discussies. Die leren in stilte.
Vorige aflevering, die onder leiding van landschapsarchitect Edwin Santhagens stond, werd een vruchtbaar succes en alle deelnemers gingen tevreden naar huis, met een oplossing onder de arm. We werken eraan om ook deze keer zes verschillende soorten ontwerpen in vraagstelling of maat en schaal te kunnen onderzoeken. Vandaar dat het zo belangrijk is dat jullie je ook aangesproken voelen en mee zullen werken.
De dag start om 09u30 in het ACEC gebouw te Apeldoorn en loopt tot 16u30, zodat elke ontwerper een volledig uur ter beschikking krijgt. De warme lunch nuttigen we allemaal samen. Deelnameprijs is 160 euro voor dit persoonlijk advies/coach gesprek tijdens deze dag, en 75 euro voor de toeschouwers, die de hele dag kunnen leren en noteren. Dat natuurlijk inclusief koffie, thee en lunch, die smaakt zoals gebruikelijk.
Van deze dag wordt geen openbaar verslag gemaakt, alle informatie die behandeld wordt is enkel bestemd voor de deelnemers.
Meer informatie over De Ontwerptafel via info@ontwerpinstituut.nl  of meld je daar meteen aan, want de volgorde van aanmelding bepaalt de samenstelling.

 

 
     
 

 
GELEZEN IN HET WEBLOG?
Sneeuw op het gras
De drie bomen
De wijzen
Ganzen in de nacht
Vermoeden
KIJK OP WWW.ONTWERPINSTITUUT.NL