|koerier| 3 / 2017

Uniek in Nederland

Op 31 januari aanstaande start bij |het ontwerp instituut| een boeiende cursusreeks over een belangrijk deel van het ontwerpproces: de creatieve kant.
Dit aspect bepaalt tijdens het ontwerpen hoe een tuinontwerper vanuit een opdracht dé oplossing bedenkt die boven de verwachtingen uitstijgt en door de tuinbezitter met enthousiasme aanvaard wordt. ‘Precies wat we wilden’, is dan veel gehoord.
Met de creativiteit gaat de ontwerper aan de slag met alle gegevens (inventarisatie, analyse, programma van eisen), om ze om te toveren tot dat unieke, welk de artistieke waarde van het ontwerp uitstraalt. Dat vergt discipline en een welbepaalde kennis. 
In de unieke cursus ‘Creatief Ontwerpen’ wordt veel aandacht gegeven aan dat artistieke aspect van het ontwerpen. Door de cursisten wordt met technieken gewerkt uit andere (kunst)disciplines, ze doen samen workshopoefeningen en bestuderen geslaagde voorbeelden van andere ontwerpen uit de hele wereld. Ook een sterrenkok, een acteur (Richard Grant op de foto), een popartiest en een filosoof komen aan het woord.
Op dag zeven staat een excursie naar Kröller Müller Museum (foto) op de Hoge Veluwe op het programma, waar cultuur en natuur samenkomen. Zowel de beroemde Van Gogh-collectie als de beeldentuin worden bestudeerd.
De cursus vindt plaats in het ACEC gebouw te Apeldoorn, Roggestraat 44, op de vaste dinsdag vanaf 31 januari 2017 telkens van 09u30 tot 16u30. Alle inlichtingen en studiegids zijn te verkrijgen via info@ontwerpinstituut.nl.


 

Snoeidag

Op zaterdag 4 maart zal de vierde en laatste snoeidag plaatsvinden in Beeldentuin ‘Land &Beeld’ te Asperen. Het is een project waar wij ons |het ontwerp instituut| achter hebben gezet en bestemd is voor alle oud cursisten, uit de loop der jaren. Enerzijds om anderen te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen, anderzijds om samen wat te werken, fysiek bezig te zijn. Niet alleen is er daarna het genot om samen iets bereikt te hebben, maar tijdens de dagen is er ook altijd iets te leren (geweest). Ook dit keer vragen we twee of drie snoeimeesters, op diverse gebieden, om ons het ambacht en de kunst te komen leren en uitleggen. Noteer dus de datum en schrijf je meteen in als je mee de handen uit de mouwen wilt steken en anderen ontmoeten. De bijzondere (vegetarische) lunch van die dag en het drankje achteraf worden je aangeboden. Op de foto de ploeg van de eerste bijeenkomst.
Stuur snel een reactie naar Angela, die alles coördineert: info@angelastuinen.nl.

 

     
 

 
NOTEER DE DATA

Woensdag 15 februari: Kantinegesprek met 6 gastsprekers
Vrijdag 3 maart: Scherpkijkers over schets, woord en foto
Maandag 20 maart: Ontwerptafel met Loes Lijmbach
Woensdag 12 april: Ontwerpen met Beplanting met Sanne Horn