|koerier| 6 / 2017

Leren schetsen

Waarom zou je leren schetsen als je ‘Google Earth’, ‘Streetview’, ‘AutoCad’ of ingemeten situaties voorhanden hebt? Dat is zo ongeveer de eerste vraag die docente Loes Lijmbach stelt tijdens de cursus Scherpkijkers aan de studenten. Deze tuin- en landschapsarchitecte gaf 25 jaar les aan alle ontwerpers in wording op Hogeschool Larenstein en is zelf een verwoed schetsster. Door het schetsen leer je beter kijken, doceert ze, je neemt bewuster waar en je bent je bewuster van je eigen emoties, die de herinneringen voor later vormen. Daarmee analyseer en documenteer je als het ware de plekken die je bezoekt of die je zelf moet gaan ontwerpen. Vervolgens zal Loes haar studenten in de praktijk leren hoe het potlood te gebruiken om mooie resultaten te bereiken.
Wil jij ook onderricht krijgen in het leren schetsen? Plus in hoe je een plek moet fotograferen om je indrukken goed mee te nemen? Of hoe je met woorden kunt schilderen en zo je eerste reacties en je eigen commentaar kunt noteren? Wel, dan is daar de 5-daagse cursus Scherpkijkers, waarin je dat allemaal in praktijk leert en een basis daarvan meekrijgt.
Nooit meer klungelen of vergeten, maar professioneel werken.
Vraag snel de studiegids aan via info@ontwerpinstituut.nl, want op vrijdag 3 maart start de nieuwe reeks.


 

Lachsalvo’s en applaus voor Botanisch cabaret

Afgelopen vrijdag 3 februari vond in Warmenhuizen (NH), in de schuur van Meneer Vermeer, voor het eerst de Stand Up Plant Show plaats. Zestien ontwerpers, hoveniers en vakmensen uit het groen, stonden op het podium om op een cabareteske manier een specifieke plant te belichten. Geen koele of wetenschappelijke beschrijving, maar een persoonlijk verhaal, een verbeelde anekdote of een narratieve beschrijving.
Een minimarathon die de hele dag duurde en waar een honderdtal geïnteresseerden uit het hele land voor naar het noorden waren gereisd. De bijval was groot, niet enkel voor de inzet en de liefde voor de planten die de optredende groenmensen uitstraalden, maar ook voor de originele en dikwijls humoristische manier waarop dat plaatsvond. Een onverwachtse opeenvolging van originele en soms extreme optredens met woordkunst, muziek, zang en zelfs dans, viel er te beleven.
De namen van deze ‘eendaagse’ acteurs en actrices in volgorde van hun optreden zijn:   Victor van Pieterson, Vincent Bakkum, Marcel Bellert, Connie Ettema, Peter van Dam, Eric Meijer, Paul Casteleijn, Jolanda Vreeken, Bart Hoes, Norbert Peeters, Fhreja Deckers, Arjan Boekel, Angela Warmerdam, Ruud Aanhane, Irene Visser en Ruud Vermeer & Lianne Kok.
De voorstelling werd gepresenteerd door Hans Peter Corbee.

Op de foto van Hedy Vermeer een beeld van de finale van de dag.

 

     
 

 
RESERVEER NU JE PLAATS
HET KANTINEGESPREK
WOENSDAG 15 FEBRUARI 19u30
ZES BIJZONDERE SPREKERS
INFO@ONTWERPINSTITUUT.NL