|koerier| 7 / 2017

Gratis Lesdag ter kennismaking

Je kunt wel stellen dat de naam |het ontwerp instituut| meer en meer bekend raakt, maar dat lang niet iedereen weet hoe daar wordt lesgegeven en wat het verschil is met de reguliere onderwijsinstellingen die iedereen kent. Of hoe hoog het niveau is waarop wordt lesgegeven. De lessen raken een meer beschouwende en artistieke kant van het tuinontwerp. Daarnaast is er ook onderricht over de methodiek van het stappenplan, rechtlijnig en strak, zonder tierlantijnen. Aan de ene kant dus abstract en poëtisch, aan de andere kant ordelijk en precies. Een combinatie die veel meer rijkdom biedt dan men op voorhand vermoedt. Daarom is het moeilijk om zich op voorhand een voorstelling te maken bij wat de cursussen inhouden. En als oud-cursisten spreken over zelfontplooiing, zowel op het professionele vlak als op het persoonlijke, dan is dat niet altijd meteen te plaatsen.
Om een inkijkje te geven in onze formule, nodigen we daarom mensen uit het vakgebied uit, op een van de twee gratis lesdagen die worden aangeboden op maandag 27 februari en woensdag 1 maart aanstaande. Het worden twee ‘normale’ cursusdagen van 09u30 tot 16u30. In het ACEC te Apeldoorn. Michel Lafaille zal de hele dag lesgeven, hoorcollege en werkcollege en er zullen enkele oefeningen gedaan worden. Zo kun je zelf bepalen of de aanpak en de lesstof je liggen, wat het niveau is en hoe de sfeer en de inrichting van de omgeving. En... voor 15 euro proef je het mediterrane buffet van Adnan.
Wil je zelf kennis maken of aftasten of de opleiding iets voor jou is, schrijf je in via info@ontwerpinstituut.nl. Ken je iemand waarvan je denk: ja, dat is nou echt iets voor Kees, of voor Irma, of voor Marcel, of voor Nina... zeg het door en laat ze zich inschrijven.
Wij sturen dan alle details.


 

Leren schetsen, leren kijken

Wie zit daar de koude te trotseren tussen de bomen in de tuin van Paleis Het Loo? Juist, een van de Scherpkijkers. Gevangen in een mooie foto van een andere Scherpkijker, die zijn collega wist te ‘snappen’ in een mooie compositie. Die van zijn kant goed oplette, want zijn blik is niet op het schetspapier gericht maar gaat richting fotograaf. Alsof hij zegt: Ik heb je wel gezien Scherpkijker, want ik ben ook een Scherpkijker...
Kortom, op 3 maart begint er weer een cursus Scherpkijkers en daar kun jij aan meedoen. Kijk wel scherp naar de datum, want het is al gauw en een beetje Scherpkijker laat zich niet verrassen. We kijken hier dus scherp naar de e-mailbox, voor berichten van mensen die willen leren scherp kijken. 

 

     
 

 
DEZE WEEK WOENSDAG 19U30
ACEC GEBOUW IN APELDOORN
ZES SPREKERS IN HET KANTINEGESPREK
INFO@ONTWERPINSTITUUT.NL