|koerier| 8 / 2017

Samenwerking

Met een bijzonder beplantingsproject zal de samenwerking tussen de gemeente Apeldoorn en |het ontwerp instituut| een eerste vorm krijgen. Onder leiding van beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet gaan tien tuinontwerpers werken aan de nieuwe kleurrijke borders voor het Sprengenpark (foto huidige toestand), waar het wandelend publiek jarenlang van zal kunnen genieten.
Van der Kloet zal dit plan verwezenlijken door met de ontwerpers aan de slag te gaan in de vorm van een workshop, zodat het voor deze geselecteerden tegelijkertijd een echte cursus zal zijn waarin veel geleerd wordt van haar deskundigheid. In de hele wereld is zij immers een grote naam op dit gebied, met tuinen en parken in Japan, België, Duitsland, New York, Engeland, Nederland en in vele andere landen. Bekende projecten zijn Appeltern, Floriade 2012, dierentuin Artis, Openluchtmuseum, Floraliën en natuurlijk het Royal Mile Project in Apeldoorn. Dat laatste zal zeker als inspiratiemodel dienen, temeer omdat het nog voortleeft in de herinnering van vele Apeldoorners. Het project, dat zal bestaan uit vaste planten en bollen, is voorzien voor de lente van 2018.
Tot 17 maart aanstaande kunnen kandidaten zich opgeven om kans te maken te worden geselecteerd voor deze opgave. De voorwaarden zijn te lezen in een document dat men kan aanvragen via info@ontwerpinstituut.nl.


 

Leren schetsen

Een unieke cursusreeks om te leren snel notities te maken van een onbekende locatie, zoals dat bijvoorbeeld moet gebeuren tijdens het eerste bezoek bij een nieuwe opdracht. Er is de schets, er is het woord en er is de foto of het kiekje. Zoveel mogelijk informatie moet worden vastgelegd, indrukken verzameld, gegevens meegenomen. Want morgen of volgende week staat men aan de tekentafel en moet het ontwerp gemaakt worden. Angélique van der Horst, Loes Lijmbach en Michel Lafaille leren je de drie disciplines waar je mee aan de slag kunt. Het schetsen, de notie, de foto. Oftewel de krabbels en kiekjes, maar dan professioneel.
Start op vrijdag 3 maart, vijf vrijdagen lang. Vraag snel de studiegids aan met alle details, via info@ontwerpinstituut.nl.

     
 

 
GRATIS OPEN LESDAG
MAANDAG 27 FEBRUARI
EN VRIJDAG 1 MAART
INFO@ONTWERPINSTITUUT.NL