|koerier|9 / 2017
Kort: Leren Ontwerpen

Misschien is de tijd aangebroken om je talenten als ontwerper op een gestructureerde manier te gaan inzetten. Om dat verlangen wat in je zit – tuinen voor mensen te creëren –  naar buiten te laten komen. Tuinen die een ruimte scheppen waar mensen zich thuis in voelen of graag in verblijven. Privétuinen, openbare tuinen, stadstuinen, schooltuinen, ziekenhuistuinen, gezamenlijke tuinen, ouderentuinen, verblijfsplekken, religieuze plekken, herinneringsplekken, het aantal is groot en de verscheidenheid divers. Dat eist gedegen specialisten op het gebied van ontwerp, wil jij in aanmerking komen om zulke opdrachten te verwerven.
Maar je hebt niet altijd voldoende tijd om daarin te investeren en uitgebreid een cursus te volgen die je ontwerpmethode zou kunnen vervolmaken.
Daarom heeft |het ontwerp instituut| een korte opleiding geformeerd die je in staat stelt om in vijf dagen tijd de principes van het ontwerp te leren kennen en toe te passen in de praktijk.
De cursus start over een maand, op woensdag 5 april, en eindigt op woensdag 3 mei 2017. Speciaal voor de doeners, kort en krachtig. Deze cursus is financieel aantrekkelijk en in twee termijnen te voldoen. Vraag de studiegids met  alle informatie via info@ontwerpinstituut.nl.
GRATIS OPEN LESDAG
WOENSDAG 1 MAART
APELDOORN 09U30
VIA INFO@ONTWERPINSTITUUT.NL

Jouw ontwerp op tafel

Is het een kwestie van durf of gewoon doen? Toch krijg je die kans niet zo dikwijls om samen met collega ontwerpers te zitten die jouw werk bespreken en dat onder leiding van een gerenommeerde tuinarchitecte. Op maandag 20 maart aanstaande kun je daar gebruik van maken met niemand minder dan tuin- en landschapsarchitecte Loes Lijmbach.
Ze vertelt: "Van jongs af aan voel ik me sterk betrokken bij het groene vakgebied, een prachtig vak, waarin vakkennis wordt gekoppeld aan creativiteit, aan strategisch en oplossingsgericht denken, maar waarbij het vak ook een sterke dienstverlenende kant heeft. De prachtige plannen worden immers ontwikkeld voor anderen, voor bewoners en gebruikers van ons landschap en onze stedelijke openbare ruimte."
Dus voor elke ontwerper die naar een hoger niveau wil, door te leren van de praktijk en van elkaar is de formule van ‘De Ontwerptafel’ opgezet. Doel is om te leren van een eigen ontwerp en van nog vijf andere ontwerpen die besproken worden. Daaromheen zit een groep ‘toeschouwers’ die enkel mogen luisteren en kijken, zich niet mengen met de discussie.
Er is nog plaats vrij voor jou en je ontwerp. Geef je daarom op via info@ontwerpinstituut.nl onder vermelding van ‘De Ontwerptafel’.
Op de foto Peter Zaal die zijn ontwerp presenteerde met als toehoorder landschapsarchitect Edwin Santhagens.