|koerier|10 / 2017
Schetsen

We hebben tuinarchitecte Loes Lijmbach bereid gevonden om twee dagen les te willen geven over het ‘leren schetsen’
Dat is op vrijdag 17 maart in het ACEC gebouw te Apeldoorn en op vrijdag 24 maart in de tuinen van Paleis Het Loo te Apeldoorn. Loes Lijmbach is 24 jaar lang ontwerpdocente geweest op Larenstein/Van Hall en de schetsweken onder haar leiding waren beroemd.
De eerste cursusdag is een korte theoretische les, waarin Loes een en ander over de techniek van het schetsen uitlegt; de rest van de dag wordt al schetsend en werkend doorgebracht om de stof meteen in de praktijk om te zetten.
Op dag twee gaan we echt tuinen leren schetsen. Zowel de klassieke baroktuin en de romantische parktuin van Paleis Het Loo. Twee totaal verschillende werelden die we leren schetsmatig te noteren.
Het schetsen zal voor iedere deelnemer een vertrouwde techniek worden die makkelijker toegepast kan worden. Niet alleen handig tijdens het noteren bij een bezoek aan een nieuwe opdracht, maar ook interessant tijdens een gesprek met tuinbezitters waarbij men ter plekke een verklarend tekeningetje kan maken.
Deze twee dagen worden aangeboden voor 372 euro, inclusief de lessen, de entree van Paleis Het Loo, de sheets, de warme lunch op de eerste dag en het koffie/thee-arrangement.
Reageer naar info@ontwerpinstituut.nl, want het aantal plaatsen blijft beperkt. Op de foto de Koningstuin in Het Loo.


Effectieve ontwerpmethode

In vijf dagen een goede methode aanleren om perfect te kunnen ontwerpen. Dat is de missie van deze korte cursus die start op woensdag 19 april 2017 (5 woensdagen). 

De cursusdagen staan voor vijf onderwerpen die essentieel zijn in het ontwerpproces:

  • Leren Analyseren
  • Programma van Eisen schrijven
  • Vlekkenplan maken
  • Aanvang met Schetsen
  • Overgangen en Doorsneden

Verder geen tierlantijnen, die kunnen later allemaal aan bod komen. Geen huiswerk, geen extra studie, enkel de vijf dagen in Apeldoorn.
De eerste aanmeldingen zijn binnen gekomen en de samenstelling belooft spannend te worden. Spreekt het je aan? Vraag de studiegids en bestudeer het nader.


DE ONTWERPTAFEL
JE EIGEN ONTWERP OP DE SNIJTAFEL
ONTWERPERS + TOESCHOUWERS
MAANDAG 20 MAART VAN 09U30-16U30