|koerier|15 / 2017
Wie durft?

Het gaat nog schoorvoetend... voetje per voetje, aanmeldinkje per aanmeldinkje... Want ja, het is nieuw, om over een ontwerp te spreken, of om een ontwerper te fêteren... Ja, over planten weten we wel wat te vertellen, over kleur en combinaties en beheer en groei... Maar over het eigenste van het ontwerpvak, dat is lastiger. Omdat we het niet gewend zijn, omdat niemand het ooit vraagt. Noem eens tien ontwerpers op die je kent! Noem er acht...! Noem er vijf...! Noem drie ontwerpers op die je kent...! Ja, lastig.
Wel, dat gaan we veranderen. We gaan er eens wel over spreken. Want natuurlijk kennen we er allemaal wel een paar en als we daar nu eens melding van maken, dan kennen de anderen die ook en dan leer ik die van de anderen kennen. Bij het naar huis gaan ben je dus twintig ontwerpers rijker. Of ontwerpen, want dat kan ook.
Een foto laten zien, een tekening ophangen, en vertellen. Even oefenen natuurlijk, op voorhand, juiste volgorde, juiste namen, juiste maten. En uitleggen maar. Vijftien minuten lang. Op donderdag 15 juni. In Apeldoorn. Vanaf 13u30. Of ’s avonds. Naar gelang het je uitkomt.
Stuur ons een berichtje, via info@ontwerpinstituut, dan noteren we dat je meedoet en laten je weten hoe laat je kunt optreden. Voor een zaaltje vol andere ontwerpers, die nog niets weten van diegene waar jij het over gaat hebben. Leuk toch.