|koerier|16 / 2017
Weblog

Sinds een aantal maanden is op de website van het ontwerp instituut een weblog te lezen, met korte verhalen en notities over tuin, plant, ontwerp, openbare ruimte en de belevingen die men daarmee kan hebben. Per dag is er een 100tal bezoekers die deze stukjes lezen. Meestal lezen mensen enkele stukjes bij één bezoek, dus het aantal bezoekers is zeer aardig.

Het is nu nog interessanter geworden en voor jou ook van belang, want iedereen die actief is in de tuin of met het ontwerpen, die kan een eigen stukje geplaatst zien. Het dient wel een beleving te zijn, of een gedachte. Een ervaring of een conclusie. Geen gebruiksaanwijzing dus. Geen reclame voor producten of diensten, geen wetjes of regeltjes. Kortom: wat heb jij meegemaakt? Wat heb je daarbij gedacht? Je naam en website worden vermeld, dus opdrachtgevers die dit lezen, kunnen rechtstreeks naar jou doorklikken. Leuk toch?
Stuur je stukje van maximaal 300 woorden naar de redactie, via info@ontwerpinstituut.nl en het wordt geplaatst. Een foto erbij mag. Kijk naar de vorige publicaties op http://ontwerpinstituut.nl/weblog/.
Bijgaande ets is van Pieter van der Heyden, De Lente. Inspiratie genoeg.

 


Ontwerpploeg voor Sprengenpark

Voor het Sprengenparkproject in Apeldoorn, waar de gemeente samenwerkt met |het ontwerp instituut|, is ontwerpster en beplantingsdeskundige Jacqueline van der Kloet verantwoordelijk voor het beplantingsplan van de tien nieuwe borders. Er zal een prachtige wandeling ontstaan langs bloeiende bloemperken, waar bezoekers van zullen kunnen genieten.
Jacqueline van der Kloet wordt voor het Sprengenpark geassisteerd door tien ontwerpers die allemaal een eigen stuk aangewezen krijgen waar zij onder haar supervisie een beplantingsplan voor uitwerken. Dat gebeurt in het kader van een workshop bij |het ontwerp instituut|, welke plaats vindt in het ACEC gebouw.
Midden juli wordt het gehele plan aangereikt aan de gemeente, die vervolgens in de herfst van dit jaar zal beginnen met de aanleg, zodat volgend voorjaar, tien jaar na de Royal Mile, genoten kan worden van de eerste bloeiperiode.
De tien ontwerpers zijn geselecteerd door een jury die naast Jacqueline van der Kloet bestond uit leden van |het ontwerp instituut| en de gemeente Apeldoorn. De gekozen ontwerpers zijn:
- Laura Knoops
- Siem de Vlas
- Saskia Uittien-Van Esser
- Ruud Vermeer
- Wilna Kuipers
- Ina Boot
- Joppe van der Horst
- Margo van Beem
- Jelle Grintjes
- Marion Vermeulen
Opvallend was dat het niveau van alle inzendingen zeer hoog lag, hetgeen volgens de jury een sterke belofte inhoudt voor het toekomstige resultaat.
Op de foto Jacqueline in haar eigen tuin.