|koerier|18 / 2017
Twee bijzondere activiteiten staan er op stapel bij |het ontwerp instituut|, die zeker de moeite waard zijn voor de ontwerp(st)er die op zoek is naar haar/zijn vakontwikkeling.
 
De Ontwerptafel

In het kader van het O’FEST welk van 12 t/m 17 juni aanstaande zal plaatsvinden in Apeldoorn, zal er op dinsdagochtend 13 juni 2017 van 09u30 tot 12u30 een aflevering plaats vinden van De Ontwerptafel. Zes ontwerpers krijgen ieder een half uur de tijd om hun ontwerp te laten zien en aan te duiden waar ze zich  niet zeker over voelen. Waar zit de bottleneck? Waar is een verkeerde beslissing genomen? Hoe liep het verkeerd? Zou er niet een betere oplossing zijn.
Onder leiding van ontwerpsters Jolanda Vreeken en Irene Visser gaan de zes deelnemers met elkaar in gesprek om zo samen elkaar te helpen, anders te kijken, vragen te stellen waardoor een oplossing dichterbij komt. Irene en Jolanda zijn altijd  als ontwerpbegeleidsters betrokken bij de cursus Ontwerpkunde en kunnen zo hun ervaring inzetten. 
Zes ontwerpers kunnen daar omheen zitten en meeluisteren, maar mogen zich niet bemoeien met het gesprek. Ook een manier om te leren, het luisteren. Kortom, een grote verrijking van de ontwerpkunst en methodiekinzet bij het werk.
Je kunt gratis meedoen met dit bijzondere avontuur, als ontwerper of als toehoorder. Maar er is beperkt plaats, dus geef je snel op. Iedereen betaalt 20 euro aan de horeca voor koffie en buffet, want na afloop wordt er samen geluncht en doorgepraat. Einde is 13u30.
Stuur snel je opgave naar info@ontwerpinstituut.nl en vermeld: toehoorder of ontwerper.


Excursie

Nog voor het O’FEST vindt er op vrijdag 19 mei 2017 een excursie plaats naar Amsterdam. Afspraak met koffie in het Concertgebouw, dan met Sanne Horn een bezoek van twee uur aan haar tuinen bij het Rijksmuseum, lunch in het Vondelpark3 restaurant en wandeling van twee uur met een uitzonderlijke gids die werkelijk alles weet van het hoe en waarom van het park. De geschiedenis, het ontwerp, de vogels, de planten, de mensen. Hij volgt ze al jarenlang en heeft er zelfs een hele website over gemaakt, kijk maar eens op www.inhetvondelpark.nl. We hebben het over Hans Homburg.
Rond vier uur sluiten we af op het terras met een drankje om ‘lekker gezellig’ na te kletsen.
Wil je mee, schrijf je snel in want er zijn maar beperkt plaatsen: info@ontwerpinstituut.nl.
Of vraag de gratis brochure aan over deze excursie. Prijs voor deze hele dag inclusief de gidsen, koffie, lunch en drankje is 65 euro. Tenzij je vanaf 20 september 2017 de tiendaagse cursus van Sanne Horn gaat volgen, dan is deze dag helemaal gratis.