|koerier|20 / 2017

O’FEST

Voor de tweede keer vindt in Nederland het O’FEST plaats, het Festival van het Tuinontwerp. Deze manifestatie wil zich inzetten om de creatieve grenzen van het tuinontwerp te verleggen, zoals die nu bestaan en overgeleverd worden. Dat betekent dat het festival een onderzoekende blik richt op de raakpunten en cross-overs met de kunsten, de wetenschap, de filosofie, de sociologie en andere disciplines. Met als doel het tuinontwerp meer betekenis te geven en vooral levendiger en actueler te maken waar kan en te behouden en te versterken waar dat nodig is.

Elke dag heeft een ander thema en kent een aparte invulling. Zo komen aan bod:

  • Openingsavond: Engagement
  • De Hommage Marathon
  • Seminar Buiten Gewone Projecten
  • Symposium en workshop De Laatste Tuin
  • De Filosofische Wandeling
  • Workshop beplantingsplan Sprengenpark
  • Workshop Cross-over met kunstenaars van Wall-Painting
  • Paneldiscussie ‘Tuin-Kunst’

Alle informatie met sprekers, tijden en toegangsprijzen staat vanaf dezer dagen op www.ofest.nl en die gegevens worden systematisch aangevuld.

Wij vragen u vriendelijk om u aan te melden via info@OFEST.nl met opgave van het aantal personen met naam en voornaam.
Locatie: alle activiteiten van het O’FEST vinden plaats in het ACEC gebouw, Roggestraat 44 te Apeldoorn. Het gebouw ligt op loopafstand van het centraal station (10 minuten stadswandeling) en er is een parkeergarage aan de overkant van de straat (dagkaart kost 12 euro).
 


‘De Uitstap’ in de klassieke wereld

Een tweede excursie in de reeks ‘De Uitstap’ staat vrijdag 2 juni 2017 op het programma, georganiseerd door |het ontwerp instituut|. Niemand minder dan Norbert Peeters, bekend van de boeken ‘Botanische revolutie’ en ‘Plantaardig – vegetatieve filosofie’ zal het gezelschap de hele dag rondleiden. Norbert studeerde archeologie en filosofie en werkt nu bij de Universiteit Leiden. De ochtend is geheel besteed aan het bezoek van de Hortus Botanicus, met zijn verschillende tuinen en kassen. Lees overigens eens de column van Norbert Peeters onder deze link. Alle deelnemers van deze dag krijgen een speciaal receptenboekje met de specerijen en kruiden uit Azië in de hoofdrol. Onno Kleyn schreef de recepten en de Hortus voorzag het van informatie over de specifieke planten, de geschiedenis en natuurlijk hoe  die zelf te kweken. 
Na de lunch, die gezamenlijk genoten wordt in het Grand Café, gaat de wandeling naar het naastgelegen Japanmuseum Sieboldhuis, waar Philipp Franz von Siebold heeft gewoond en zijn bijzondere collectie tentoonstelde aan het publiek. Hij werd bekend door zijn onderzoek naar de Japanse flora en fauna. Ook hier zal Norbert Peeters het gezelschap begeleiden, zodat alle geheimen en wonderen ontsloten worden.
Afspraak op vrijdag 2 juni om 10u00 bij de ingang Academie gebouw, Rapenburg 73 te Leiden. Na de entree wordt koffie gedronken in het Grand Café om elkaar te leren kennen alvorens aan de excursie te beginnen. Met Norbert Peeters gaat de wandeling vervolgens 2 uur lang door de Hortus, terwijl hij zal vertellen uit zijn onuitputtelijke kennis.
Om 12u30 lunch in het Grand Café Hortus met broodjes en is er even tijd om zelf nog even rond te wandelen of foto’s te maken. Men kan ook nog wat na praten met Norbert Peeters, die de hele dag zal begeleiden.
Vervolgens vertrek om 14u00 richting het Von Sieboldhuis dat individueel bezocht wordt. Afsluiting volgt om 16u00, zodat iedereen op tijd huiswaarts kan vertrekken.
Opgave via info@ontwerpinstituut.nl, waarna je een deelnamenota van 60,- euro ontvangt als bijdrage voor deze dag met entreekaarten, gids en lunch. Indien je in het bezit bent van een Museumkaart is de prijs 45,- euro.


 

Tijdens het O’FEST

De Ontwerptafel
dinsdag 13 juni 09u30 – 12u30

Plaats voor twee ontwerpers