|koerier|21 / 2017

Permanente zelfontwikkeling

Voor diegenen die zich opmaken om na de zomerperiode aan de slag te gaan met de eigen vorming en nascholing, geven we hier de cursussen en trainingen die in |het ontwerp instituut| op de agenda staan voor het najaar.
‘ONTWERPEN MET BEPLANTING’, een tiendaagse cursus van het hoogste niveau op gebied van beplantingsleer. Van theorie naar praktische toepassing, onderricht door Sanne Horn (foto), een van Nederlands belangrijkste deskundigen op dit gebied. Start op woensdag 20 september 2017.
‘ONTWERPKUNDE voor tuin en park’, is een tiendaagse cursus die zowel spijkert aan de ontwerpmethodiek die je tijdens het werken kunt inzetten, als aan een verbreding en verdieping van het ontwerpvak. Klassieker van Michel Lafaille, start op donderdag 21 september 2017.
‘SCHERPKIJKERS’, de titel zegt wat je leert. Onder leiding van Loes Lijmbach leer je schetsen wat je ziet. Zij onderricht de techniek en laat de technieken zien die je kunt gebruiken. Van impressie tot aan de presentatietekening. Drie vrijdagen vanaf 22 september 2017.
‘CREATIEF ONTWERPEN’ zijn tien dagen avontuur, die je voeren naar de grenzen van je eigen denken en daar je zekerheden openbreken. Waarom doe je dat? Wat als je een ander pad zou volgen? Stel eens dat? Michel Lafaille is gids vanaf dinsdag 19 september.
Vraag voor een van deze cursussen de studiegids aan om verder te lezen en te beslissen of het iets voor jou is: info@ontwerpinstituut.nl
 


Doen tijdens het O’FEST

Tijdens het O’FEST, Festival van het Tuinontwerp, is het niet enkel luisteren en leren. Er is het symposium en de lezingen, het seminar en het Speakers' Corner. Maar tijdens de diverse ateliers en workshops kan men ook actief deelnemen, om zo nieuwe inzichten op te doen.
Allemaal in de O’FEST week.
Zo is er de workshop onder leiding van Jacqueline van der Kloet, gericht op het realiseren van tien bloemenborders in het Sprengenpark. Deze workshop is volgeboekt.
Er is op dinsdagmiddag de workshop ‘Cross-Over’ waarin je de kunstenaars ontmoet die de grote muurschilderingen in het gebouw hebben gemaakt en waarvoor jij een bijsluitende wereld van groen kunt ontwerpen. Op de foto een werk van de Hongaarse kunstenares Nnamari, welk ze voor Sonsbeek 2016 maakte.Wie ontwerpt er een tuin bij haar schildering in het ACEC, zodat het geheel zichzelf verrijkt?
Er is de workshop Laatste Tuin, met ene bezoek op woensdagochtend aan een begraafplaats in Apeldoorn en een atelier om een opdrachtontwerp uit te werken op donderdag en vrijdag.
Op de website www.ofest.nl vind je meer informatie, of je stuurt een e-mail met vraag over de details naar info@ofest.nl.

 


 

Tijdens het O’FEST

De Ontwerptafel
dinsdag 13 juni 09u30 – 12u30

Plaats voor twee ontwerpers

 

Nu ook op Facebook. Klik!

Nu ook op Facebook!