|koerier|23 / 2017

Hommage

Er zijn al weer twee namen toegevoegd aan de Marathon: Lodewijk Baljon en Henk Gerritsen. Daarover vertellen respectievelijk Sylvia Vergouwen en Marjolein van den Bosch. Foto hierbij is van de tuin van Baljon bij het Sterrenpark te Groningen.
In het persbericht dat verscheen kon je al lezen dat Hannah Schubert zal vertellen over Louis le Roy en Carien van Boxtel over Mien Ruys. Ben ter Mull spreekt over Carl Theodor Sørensen en Marco van Wetten vertelt over hoe Sir Joseph Spence hem heeft geïnspireerd. Op een persoonlijke wijze doet Saskia Bender dat over Ben van Ooijen, terwijl voor Maarten de Vletter dat absoluut over Aldo van Eijck zal gaan. Wankja Ferguson heeft iemand gevonden die meer dan zij zich inzet voor de insecten en dat is Jan Jaap Boehle van Domies Toen, terwijl Siem de Vlas in het Noorden blijft met Gerrit Lambertus Vlaskamp. En welke Japanse tuinarchitect zal Pieter Jansma kiezen?
Saskia Bottenberg praat alles aan elkaar en deelt haar eigen verwondering met het publiek. En daar zit jij tussen, op donderdag 15 juni aanstaande. Niet? De mooiste ontwerples van je leven. Geef je op via info@ofest.nl, voor twintig euro ben je erbij.
 


Start O’FEST

De opening van het festival is al op maandag, waar een keur aan sprekers komt praten over ‘Engagement’. Elk op een eigen manier. Zo zal het bevlogen hoofd van de afdeling Ruimtelijke Leefomgeving van Apeldoorn ons meenemen in haar toekomstvisie over de stad en het geluk van haar bevolking. Egbert Roozen zal ons dit keer als bestuurslid van De Groene Stad de factsheets verklaren die ze door Wageningen Universiteit hebben laten onderzoeken. Tuinontwerper Ruud Aanhane gaat dieper in op het begrip ‘humaan ontwerpen’ dat de missie vormt van |het ontwerp instituut|, terwijl Emiel Versluis, die we kennen als de ontwerper van de Wilde Weelde Wereld in Appeltern het heeft over ‘Een vluchteling in de tuin’. Als nieuwigheid vertelt tuinontwerper Bart Hoes, in zijn hoedanigheid van voorzitter van de nieuwe ontwerpersvereniging OVTP, over de doelstelling daarvan en het engagement welk daarin genomen kan worden. Daarna wordt het glas trots in de lucht gestoken, ter viering van de start van het O’FEST.
Zelfde adres: info@ofest.nl, waarna je een bevestiging krijgt van je reservering.


     
 

 

Boek alvast een studieplek
Voor de volgende reeks cursussen
Creatief Ontwerpen: dinsdag 19 september (10 x)
Ontwerpen met Beplanting: woensdag 20 september (10 x)
Ontwerpkunde tuin en park: donderdag 21 september (10 x)
Scherpkijkers: schets en ontwerptekening:vrijdag 22 september (3 x)