|koerier|26 / 2017

Nieuwe ontwerpersvereniging

Maandag 12 juni, als het O’FEST van start gaat, zal ontwerper Bart Hoes (foto Paulien Varkevisser) een van de sprekers zijn. Het thema van de avond is ‘Engagement’ en daar haakt hij op aan met het nieuws dat een nieuwe beroepsvereniging is opgericht voor tuinontwerpers. Die, zo zal hij vertellen, moeten zich meer met elkaar engageren om zo een vuist te kunnen maken over hun beroepsveld. Zoals hierna vermeld staat ook een interview met Bart Hoes op de website van het O’FEST, maar ‘live’ meemaken is toch nog een andere dimensie en bovendien kan men aansluitend doorpraten en vragen stellen.

De andere enthousiaste sprekers zijn  Emiel Versluis over ‘Een vluchteling in de tuin’ / Symone de Bruin, eenheidsmanager Ruimtelijke Leefomgeving gemeente Apeldoorn / Ruud Aanhane, over het begrip ‘humaan ontwerp’ / Egbert Roozen, directeur VHG en bestuurslid De Groene Stad over factsheets meerwaarde van groen.

Maandag 12 juni, aanvang 19u30 in het ACEC gebouw Apeldoorn, toegangsprijs is 20 euro, inclusief koffie en drankje. Reserveren via info@ofest.nl.


 

Actieve website O’FEST

Op de website www.ofest.nl van het Festival van het Tuinontwerp, zijn naast het volledige programma, twee interessante zaken te vinden.
Het eerste is een stemknop, waarop men JA of NEEN kan kiezen om te reageren op de stelling: ‘De tuinkunst dient zich meer te spiegelen aan de ontwikkeling in de kunsten, dan aan het eigen historisch perspectief’.
Op vrijdagavond 16 juni 2017 zal er tijdens het O’FEST in Apeldoorn een paneldiscussie plaatsvinden waarin deze stelling centraal staat en de panelleden op zullen reageren vanuit hun eigen optiek. De resultaten van deze peiling zal die avond worden meegenomen. Iedereen kan stemmen of een bericht achterlaten.

Daarnaast staan op de website zes diepgaande interviews van journalist Peter van Steen met zes keynote sprekers van het festival:

  • Irene Droogleever Fortuyn: Wat van boven wordt bedacht, sluit vaak van onderen niet aan.
  • Jacqueline van der Kloet: Royal Mile krijgt een vervolg in het Sprengenpark in Apeldoorn
  • Filosoof Maarten Doorman: Romantiek in de Laatste Tuin
  • Paul Geerts: Bekijk de tuin opnieuw als een metafoor van het leven (foto boven, Michel Lafaille)
  • Eric Brinckmann: Over een opgewekt openstaan voor een veelvoudige wereld
  • Bart Hoes: OVTP, een nieuwe vereniging voor ontwerpers van tuinen en parken
Deze weergave van fijnzinnige en erudiete gesprekken kan men gratis downloaden en vormen een perfecte inleiding voor deze bijzondere week voor vakmensen en professionals uit het groen die met tuin- en parkontwerp betrokken zijn.


 

     
 

 

Boek alvast een studieplek
Voor de volgende reeks cursussen
Creatief Ontwerpen: dinsdag 19 september (10 x)
Ontwerpen met Beplanting: woensdag 20 september (10 x)
Ontwerpkunde tuin en park: donderdag 21 september (10 x)
Scherpkijkers: schets en ontwerptekening:vrijdag 22 september (3 x)