|koerier|27 / 2017

Nieuwe spreker op symposium De Laatste Tuin

Helaas is landschapsarchitecte Ada Wille, wegens persoonlijke omstandigheden, niet in staat op te treden tijdens de themadag ‘De Laatste Tuin’ van het O’FEST. Deze zal woensdag 14 juni 2017 plaatsvinden vanaf 13u30. Ada Wille stond  in het avondprogramma opgesteld, waarbij meer aandacht is voor beschouwing en toekomstprojectie op het thema.
De organisatie van het O’FEST is zeer gelukkig op zo korte termijn Claudia Venhorst bereid te hebben gevonden om in haar plaats een lezing te geven.

Claudia Venhorst  is Religiewetenschapper met een fascinatie voor de dood. Zij is werkzaam bij het Centrum voor Thanatologie, van de Radboud Universiteit Nijmegen. Tevens is zij auteur, samen met Brenda Mathijssen, van het boek ‘Dood. Wegwijs in de Nederlandse uitvaartcultuur’ welk  verscheen januari 2017. Het boek werd unaniem positief ontvangen als een helder en compleet overzicht van alles wat de uitvaart in ons land zo typisch Nederlands maakt.
Claudia Venhorst zal spreken over haar recent onderzoek waarbij zij vier graven op een openbare begraafplaats, vier op een islamitische en vier op een natuurbegraafplaats volgde doorheen de seizoenen en de culturele omgang eromheen vastlegde.

Op het symposium spreken tal van kenners en autoriteiten op het gebied van begraven, rouwen en gedenken. Ontwerpers, kunstenaars, architecten en wetenschappers komen aan het woord, onder leiding van de dagvoorzitsters Laura Knoops en Leonie Brinks.

Kaarten á 95 euro voor het volledige programma, inclusief buffet, zijn beschikbaar via info@ofest.nl.


 

Ontwerpkunde

Deze foto is goed studiemateriaal voor de cursus ontwerpkunde. Indeling, ruimtegebruik, contrast, twee werelden, bijzonder materiaalgebruik, mooie structuurverdeling, programma, dieptewerking... een heleboel onderwerpen kunnen hierbij aan bod komen. Men ziet dat deze tuin (in Picardië, Frankrijk) niet zomaar uit de losse pols is aangelegd maar dat hier een gedegen idee aan de basis ligt. Toch ziet het er spontaan en landelijk uit, alsof het in de tijd gegroeid is. Stof voor een boeiende analyse. En die worden veel gemaakt tijdens de  tiendaagse cursus ‘Ontwerpkunde voor tuin en park’. Dat is ondertussen een ‘klassieker’ geworden. Dat komt waarschijnlijk omdat op een eenvoudige en klare manier het ontwerpwerk verklaard wordt. De structuur van de lessen is opbouwend en praktisch, de methodiek is effectief.

Dat soort analysevragen stimuleren jou als ontwerper. Je bent immers niet slechts de uitvoerder van de wensen van de ‘klant’. Je bent ook hun adviseur. Een tuin is niet enkel de bestelling van een product, iets wat te koop is. Een tuin heeft ook een eigen karakter. Elke tuin moet telkens weer opnieuw bedacht en ontworpen worden. Een tuin is een totale wereld, een geheel.

Op donderdag 21 september 2017 start de nieuwe reeks cursusdagen. Wil je erbij zijn, vraag dan nu de studiegids aan. In die 15 pagina’s vind je alle informatie en gedetailleerde uitleg over de studielessen: info@ontwerpinstituut.nl.


 

     
 

 

Boek alvast een studieplek
Voor de volgende reeks cursussen
Creatief Ontwerpen: dinsdag 19 september (10 x)
Ontwerpen met Beplanting: woensdag 20 september (10 x)
Ontwerpkunde tuin en park: donderdag 21 september (10 x)
Scherpkijkers: schets en ontwerptekening:vrijdag 22 september (3 x)