|koerier|30 / 2017

Workshop Sprengenpark

Als onderdeel van het O’FEST startte die week ook de workshop van Jacqueline van der Kloet voor het ontwerp van tien borders in het Sprengenpark te Apeldoorn. Die zullen vanaf volgend jaar te zien en te genieten zijn. Tien tuinontwerpers werken daarvoor hun plannen uit, onder supervisie van Jacqueline, die nu reeds zeer enthousiast is over de eerste resultaten. Deze week wordt nog verder gewerkt en op 11 juli wordt het geheel aan haar en een vertegenwoordiging van de gemeente gepresenteerd. Op de foto van Angela Warmerdam staat de hele ploeg te luisteren naar hovenier Toon van Ooijen die ervaringen deelt over het beheer van de Vaste Plantenborder in Appeltern.


 

Zomer

Omdat dit de laatste editie van de Koerier is voor de zomerpauze, en we op maandag 7 augustus weer present zijn, geven we nog een overzicht van de cursussen die wij als |het ontwerp instituut| na de zomer op het programma hebben staan.

Dinsdag 19 september begint de tiendaagse reeks ‘Creatief Ontwerpen’ die speciaal gericht is op de ontwikkeling van de ontwerper. Daarin wordt niet alleen de routine bij het ontwerpen doorbroken, maar vooral wordt duidelijk gemaakt hoe de ambities van de opdrachtgever te vertalen in een bijzonder ontwerp, dat de vraag overstijgt maar toch binnen de mogelijkheden blijft.

Op woensdag 20 september gaat Sanne Horn van start met haar tiendaagse cursus ‘Ontwerpen met Beplanting’. Naast veel theoretisch onderricht, wordt gewerkt aan drie voorbeeldopdrachten die heel concreet van aanpak zijn.

Donderdag 21 september is het de beurt aan de klassieke opleiding ‘Ontwerpkunde voor tuin en park’, waarin de regels van de methodiek goed in beeld komen om stap voor stap door het ontwerpwerk te gaan en op die manier meerdere opdrachten aan te kunnen, zonder dat die elkaar beïnvloeden. Hier leidt Michel lafaille de cursisten naar het doel.

Vrijdag 22 september zal architecte Loes Lijmbach met potlood en houtskool in de hand het schetsen en noteren tot een techniek terugbrengen waardoor ook jij als ontwerper daar mee aan de slag kunt. Want niets gaat boven de directe uiting van de ontwerper, aan zichzelf bij het schetsen en aan de opdrachtgever bij het presenteren van een ontwerp. Deze cursus Scherpkijkers gaat drie vrijdagen door.

Meer weten?
Er zijn van alle cursussen zeer uitgebreide studiegidsen die gratis zijn aan te vragen via info@ontwerpinstituut.nl.

Mooie zomer en goede vakantie. Op de foto de Tuin van Valsanzibio in Galzignano Terme (Italië).


 

     
 

 

NOTEER ALVAST
Woensdag 13 november 2017
HET KANTINEGESPREK