|koerier|32 / 2017

Nieuws van HOI

Bijzonder te vermelden voor dit nieuwe seizoen is dat Wim van Ginkel van de Koninklijke Ginkel Groep een dag als gastdocent over ‘beheer en beplanting’ zal doceren in de cursusreeks van Sanne Horn. Op de foto Van Ginkel tijdens een interview bij een lokaal radiostation.

De ‘Schetstraining’ van tuin- en landschapsarchitecte Loes Lijmbach krijgt er een extra dag bij die specifiek zal gaan over het ‘opwerken van de presentatietekening’. Door een tekening net die bepaalde accenten te geven wordt de communicatie met de opdrachtgevers dikwijls veel vlotter en verloopt de presentatie lekkerder.

Helemaal nieuw wordt een tweedaagse training ‘Commercieel en Creatief Schrijven’ van Angélique van der Horst en een driedaagse cursus over ‘Duurzaamheid in het Tuinontwerp’ door Nico Wissing. Over deze twee laatste noviteiten volgt binnenkort meer nieuws.

Ons weblog is na de zomerpauze ook weer van start gegaan. Elke dag een tekstje of een foto van bijzondere dingen die een tuinontwerper opvallen of graag wil doorgeven aan de collega’s. Het weblog wordt goed gelezen en gevolgd door diverse lezers, zo melden de statistieken. Ook zijn verschillende stukjes reeds verschenen in de Tuinscheurkalender van Romke van der Kaa en Paul Geerts. Ook voor die van 2018 staan er enkele van ons in opgenomen.
Voor de zomer hebben diverse ontwerpers meegewerkt aan het weblog, wier stukjes nog steeds te lezen blijven. Mocht het u aanspreken om ook iets in te zenden, doe dat gerust, de kanalen staan open, zonder beperkingen van of over iets. Als het in de breedste zin met ontwerp te maken heeft. Insturen naar info@ontwerpinstituut.nl.


 

Natuur in de Tuin

Mooi nieuws voor al diegenen die interesse hadden in de cursus over kleine natuur. Deze opleiding komt nu terug in een kortere versie, getiteld ‘Natuur in het Tuinontwerp’. Gedurende vijf dagen geven Wankja Ferguson, Leo Goudzwaard , Michel Lafaille en Wouter van Eck les als docenten. Dat scheelt in tijd en in financiën waardoor het volgen van deze cursus voor velen makkelijker haalbaar wordt. Onderwerpen van de cursus zijn:

  • Beleving van natuur
  • Natuur en vormgeving
  • Over loofbomen en hun ecologische waarde
  • Ontwerp van voedselrijke plekken
  • De inzet van beplanting voor insectenleven
  • Overgangen en oevers

Vraag de studiegids aan met gedetailleerde informatie. De reeks start op vrijdag 13 oktober 2017, in Apeldoorn, vijf vrijdagen na elkaar.


 

Gratis Open Lesdag

Om alles hetgeen er wordt georganiseerd op een rustige manier aan u uit te leggen en u  bovendien te laten deelnemen aan twee reële lessen uit de cursussen, organiseren we op maandag 28 en woensdag 30 augustus aanstaande twee Open Lesdagen die u gratis kunt bijwonen. Kiest u maandag, dan ligt het accent iets meer op het tuinontwerp, kiest u de woensdag, ligt de informatie iets meer bij de beplanting. Dan zal Angela Warmerdam ook van de partij zijn. Zij is de vaste assistente van Sanne Horn in de cursus ‘Ontwerpen met Beplanting’. Een mooiere introductie is haast niet denkbaar. Beide dagen vinden plaats in het ACEC gebouw in Apeldoorn.
Stuur ons een bericht via info@ontwerpinstituut.nl en we bevestigen meteen uw boeking.


 

 
 
 

 

Ontwerpen met Beplanting: vanaf woensdag 20 september (10 x)
Ontwerpkunde tuin en park: vanaf donderdag 21 september (10 x)
Schetsen en opwerken: vanaf vrijdag 22 september (3 x)