|koerier|34 / 2017

Creatief en Commercieel Schrijven

Taalvirtuoze Angélique van der Horst heeft speciaal voor |het ontwerp instituut| een tweedaagse training opgezet waarin gewerkt wordt aan twee interessante aspecten van het schrijven: de eerste impressie en de commerciële uitwerking. Als men bij een bezoek aan een nieuwe opdracht door de tuin wandelt en de eerste impressies en gedachten door het hoofd springen en vechten om aandacht, is het belangrijk deze goed te kunnen noteren om te bewaren voor als men straks aan de tekentafel het ontwerp zal schetsen en uitwerken. Een bepaalde techniek kan hier helpen.

Het schrijven is ook van belang bij het maken van een website of andere communicatievormen die men gebruikt om de eigen publiciteit uit te zetten. Wat juist te vertellen en op welke manier het onderscheid te maken met de grote groep andere ontwerpers. U wilt immers de opdrachtgever treffen met uw woorden zodat die exact begrijpt waar uw talenten liggen.

Twee intensieve dagen op vrijdagen 10 en 17 november met Angélique, die de kunst van het schrijven en communiceren beheerst. Vraag de studiegids aan om u voor te bereiden via info@ontwerpinstituut.nl.


 

Gratis Open Lesdag

Voor alle vakantieterugkomers: we organiseren op maandag 28 en woensdag 30 augustus aanstaande twee Open Lesdagen die u gratis kunt bijwonen. Kiest u maandag, dan ligt het accent iets meer op het tuinontwerp, kiest u de woensdag, ligt de informatie iets meer bij de beplanting. Dan zal Angela Warmerdam ook van de partij zijn. Zij is de vaste assistente van Sanne Horn in de cursus ‘Ontwerpen met Beplanting’.  Een mooiere introductie is haast niet denkbaar. Beide dagen vinden plaats in het ACEC gebouw in Apeldoorn.

Stuur ons een bericht via info@ontwerpinstituut.nl  en we bevestigen meteen uw boeking.


 

Tuinontwerp voor Plantarium

Deze week vindt de beurs Plantarium plaats te Boskoop en het zal u niet ontgaan zijn dat daar een aantal tuinen te zien zal zijn, geïnspireerd op bekende figuren die op hun beurt aan veel mensen inspiratie in het leven gaven. Afgelopen week kwam wielerlegende Joop Zoetemelk zelf de tuin openen die naar zijn heldendaden verwijst. Zo komen er nog zeven tuinen bij, gecreëerd door tuinontwerpers (van rechts naar links) Jans Bos, Peter Zaal, Angela Warmerdam en Peter van Dam. Een bijzondere prestatie van dit viertal en een mooie positieve bijdrage aan het vakgebied door het grotere publiek weer een ander facet van het tuinontwerp te laten zien.


 

 
 
 

 

START TIENDAAGSE CURSUS
‘ONTWERPKUNDE voor tuin en park’
VANAF DONDERDAG 21 SEPTEMBER 2017