|koerier|37 / 2017

Eigen omgeving

Speciaal voor de ontwerper die het lastig vindt om tien dagen vrij te maken, maar toch een persoonlijke ontwikkeling wil inzetten. Die liever de momenten zelf bepaalt. Of voor diegene die liever solo werkt, in persoonlijk contact met een docent, 1 op 1, onder vier ogen.
Daarom heeft Michel Lafaille een kort intensief programma ontwikkeld, dat bij u op kantoor en op door u gekozen tijden kan plaatsvinden. Op basis van een tiental eerdere ‘privésessies’ is een efficiënt programma samengesteld dat werkt. Door uit te gaan van enkele tuinontwerpen die u vroeger hebt gemaakt, wordt de methodiek van |het ontwerp instituut| daar op losgelaten en komt u samen tot een verdere ontwikkeling van uw eigen talent. Meestal met verbazende inzichten en resultaten.  

In totaal beslaat deze persoonlijke coaching 2,5 dag die heel intensief worden benut. Het eerste dagdeel wordt gebruikt als kennismaking. U laat enkele ontwerpen zien en legt de situatie ervan uit en waarom u tot bepaalde beslissingen bent gekomen. Na deze presentatie wordt bepaald aan welke aspecten en onderdelen gewerkt zal worden. Michel Lafaille zal een speciaal lesprogramma voor u uitwerken. Daar wordt dan de volgende twee dagen aan gewerkt, met ongeveer een week rijpingstijd daar tussenin. Deze data zijn in overleg vastgelegd. Neem contact via info@ontwerpinstituut.nl.


 

Cursus Ontwerpkunde

Uit de inleiding van de 10daagse cursus Ontwerpkunde, die start op donderdag 22 september aanstaande:
... Zo heeft iedereen een ander ideaal, een eigen doel, dat naar gelang de mogelijkheden gerealiseerd kan worden. Rijk of arm, uitbundig of eenvoudig. Iedereen zal zoeken naar dat tuingevoel, naar de juiste maat daarbij, waar men zich thuis voelt en vertrouwd. Of men zoekt of naar natuurbeleving of naar schoonheid, of naar rust en reflectie of juist spel en recreatie. Sommigen zoeken naar verwondering, naar iets kunstzinnigs. Men wil iets uitdrukken in de tuin, dat wat men zelf is of wil worden. Want volgende items zijn waarschijnlijk de belangrijkste, waar iedereen onbewust mee bezig is om ze te realiseren.

Even op een rij:

  1. Natuurbeleving
  2. Tuingevoel
  3. Verwondering
  4. Schoonheid
  5. Rust en reflectie
  6. Seizoensbeleving

In de tuinarchitectuur is het net de kunst om ruimtes te ontwerpen waarin een mens zich thuis voelt en die groot of klein genoeg zijn om er bepaalde activiteiten in te kunnen doen. We zeggen dan spontaan dat we ons ‘goed voelen’ op een bepaalde plek, maar dat is eigenlijk zeggen dat de maat van de plek juist is...

Vraag de gratis studiegids via info@ontwerpinstituut.nl.


 

 

 

NOTEER ALVAST
DE ONTWERPTAFEL
6 ONTWERPERS SPREKEN MET ELKAAR
VRIJDAG 4 NOVEMBER 2017