|koerier|38 / 2017

Dag Openbare Ruimte

Op woensdag 27 en donderdag 28 september aanstaande is |het ontwerp instituut| aanwezig op de beurs ‘Dag van de Openbare Ruimte’ in de Jaarbeurshal te Utrecht. Wij hopen dan met name de collega’s die werkzaam zijn bij de overheden te leren kennen en informatie te verschaffen over onze cursussen en ons aanbod van diverse activiteiten. Als u ook wilt gaan kijken, klik dan hier om u gratis te registreren en een toegangsbewijs te ontvangen. En kom ons op een van de dagen even de hand schudden op onze stand met nummer 2.4.16.


 

Ontwerptafel

Houdt u van ontwerptekeningen? Bent u iemand die graag analyseert, nagaat, kijkt en ervaart? Dan spreekt ‘De Ontwerptafel’ u zeker aan. Samen met enkele andere ontwerpers naar oplossingen kijken, naar slimme vondsten, naar harmonisch gemaakte ruimtes. Ze bestuderen, doorwroeten en verder zoeken naar het ideale antwoord op een vraagstuk, genieten van het lijnenspel en de doorkijken die een ontwerp innerlijk laat zien.
Op vrijdag 3 november 2017 is er een volgende aflevering van deze ‘Ontwerptafel’, in het ACEC gebouw te Apeldoorn. Doe mee als ontwerper, laat u bijten door de dolle hond van de ontwerpkunst, of kom luisteren als toehoorder, want zo valt er ook veel te leren.
Jolanda Vreeken, Irene Visser en Michel Lafaille (die hier inspiratie zoekt bij Rembrandts ‘Anatomische Les’) zijn de gidsen van die dag. We starten om 09u30 en de lunch is inbegrepen.


 

Cummer Gardens

Natuurlijk iets minder in het nieuws dan al het menselijk leed dat is ontstaan door orkaan Irma, dat zijn de tuinen. Ook die hebben geleden onder het natuurgeweld en zijn meestal niet ontworpen of geconcipieerd voor een dergelijke ravage. Hier een beeld van de Cummer Gardens, een tuin  in Italiaanse stijl, die hoort bij het Cummer Museum in Jacksonville, Florida (US). Deze historische tuin, bestaande uit drie compartimenten, heeft een tijdlang onder water gestaan, funest voor alle beplanting. Er is een restauratiefonds opgezet waarover u kunt lezen op de website van het museum.


 

 

 

KIJK NAAR NIEUWE TUINFOTO’S
OP WWW.ONTWERPINSTITUUT.NL
LEES METEEN HET CURSUSAANBOD